Другий модуль навчального курсу «Педагогіка стійкості» для педагогів Жовківської громади

Ціннішим за самі знання може бути лише вміння їх використовувати.У рамках другого модуля навчального курсу «Педагогіка стійкості» педагоги Жовківської громади провели 5 насичених годин з неперевершеною Світланою Незабитовською, досвідченим психологом у сфері практичної та наукової психології, практичним психологом і тренером у ЛНУ ім. І.Франка, засновником, керівником і тренером Академії розвитку особистості «UNIQUE».

Другий навчальний день був надзвичайно інтенсивним і максимально наповненим практичним компонентом. Разом з відомою психологинею з’ясовували, як навчитись самостійно стабілізувати свій психологічний стан і надавати психологічну допомогу тим, хто поруч.

Зокрема, багато говорили про те, як розпізнати різні емоційні стани і як з ними впоратись: як зняти стрес, побороти страх, опанувати тривожність, приборкати істерику чи погасити агресію, як уникнути емоційного вигоряння чи подолати його.

Цей навчальний день приніс чимало нових знань про особливості психіки дітей та дорослих, про психологічну норму, межові стани і психічні розлади, а головне – педагоги дізнались чітку схему дії в різних ситуаціях. Як наголошувала лектор: «Якщо є вхід, то є і вихід, і часто – не один».